AMICOM Consulting & Strategy: Studiu de caz Chevron

AMICOM Consulting & Strategy: Studiu de caz Chevron

AMICOM Consulting & Strategy a consolidat reputația Chevron în România.

AMICOM Consulting & Strategy a furnizat în perioada 2011-2013 servicii de comunicare pentru compania Chevron, unul din cei mai mari producători și distribuitori de produse petroliere din lume. La momentul respectiv compania americană intenționa să investească în operațiuni în Europa de Est, fiind deja prezentă în peste 100 de țări și având peste 66.000 de angajați.

În relația cu Chevron, AMICOM Consulting & Strategy a fost subcontractată de compania Edelman, iar pitch-ul pentru reprezentarea companiei americane în România a fost câștigat la Londra, unde agenția AMICOM Consulting & Strategy a fost apreciată ca specialist în comunicarea pe teme de energie și în comunicare de criză.

Obiectivele proiectului coordonat de AMICOM Consulting & Strategy pentru Chevron au fost:

  • Consolidarea reputației clientului în România drept un lider mondial în domeniul energiei;
  • Îmbunătățirea relației cu instituțiile publice și obținerea sprijinului acestora pentru proiectele pe care compania intenționa să le desfășoare în România;
  • Maximizare coverage-ului pozitiv pentru companie la nivel național;
  • Îmbunătățirea nivelului de înțelegere al factorilor de decizie în ceea ce privește potențialele activități ale Chevron în România, precum și în ceea ce privește domeniul energetic;

Strategia folosită de AMICOM Consulting & Strategy a înglobat capabilitățile de relații publice și de relații cu autoritățile ale agenției. Campania coordonată pentru compania americană a debutat cu studii de piață și strategii cuprinzătoare, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra posibilităților de poziționare ale clientului. Apoi următorul pas a fost abordarea decidenților politici relevanți și evidențierea întregului spectrul de capabilități ale clientului, precum și potențialul economic al acestuia. De asemenea, mesajele media au fost concentrate pe subiecte precum independența energetică, protecția socială și grija pentru mediu. Atragerea dezbaterii publice pe un teren al rațiunii, în care specialiștii din domeniul energetic să-și spună cuvântul, a fost etapa finală a strategiei media elaborată pentru compania Chevron.

Rezultatul campaniei coordonate de AMICOM Consulting & Strategy a fost înțelegerea necesității dezvoltării gazelor de șist în Româna precum și aprobarea explorării.