Cristian Chivu

Chief Operating Officer


Cristian Chivu este doctor în filozofie și teologie al Universității Aristotel din Thessalonic. Pentru pregatirea tezelor de doctorat a urmat cicluri de studii la Universități din Europa, cum ar fi Institutul Pontifical Roma, Universitatea Munchen. Este autor al unor studii de teologie și cunoscut traducător din limba greacă veche în limba română.

Ultimele cărți traduse, adnotate și comentate au fost „Marcu Evghenicul, volumul I” (2010), premieră mondială a publicării textului original, și „Grigorie Palama volumul II” (2013). Este colaborator al revistei Dilema și autor al unor articole foarte apreciate, cum ar fi La o cupă de vin cu Mihail Psellos, Erosul omoară moartea, Timp pentru clipe, Volens-Nolens, Pân’ la Dumnezeu te mănâncă sfinții, De vorbă cu Grigorie Palama în parcul Tineretului, Coliva Marcelei.

Din ianuarie 2012, s-a alăturat echipei Amicom, unde coordonează activitățile de Public Affairs și Government Relations. S-a afirmat în proiecte de mare succes, cum ar fi Chevron, Electromagnetica, RWEA, RMGC și Grup Servicii Petroliere. De asemenea, având în vedere experiența scriitoricească, participă activ la activitățile de creație și publishing ale companiei.

Cristian este fluent în limbile greacă și engleză.